Olemme vuosien varrella olleet mukana erilaisissa projekteissa laidasta laitaan. Toimitamme tieto- ja tietoliikennetekniikan kokonaisratkaisut verkkosuunnittelusta ja toteutuksesta tukipalveluihin ja ylläpitoon. Tällä sivulla esittelemme joitain asiakasprojektejamme sekä kerromme kuulumisia kentältä.
“Projekti sujui hyvin ja lopputulos on todella siisti sekä ylläpidettävä. Kaikki meni suunnitelmien mukaan.Tulemme ehdottomasti käyttämään Exlanin palveluita tulevaisuudessakin”

–  Kari Koskelvuo, Tampereen Vesi Oy

Tampereen Vesi

Exlan toteutti Tampereen Vedelle ATK-jakamoiden saneerauksia eri toimipisteissä. Lue miten saneeraukset auttoivat jakamoiden huoltovarmuudessa sekä kuinka projektit sujuivat asiakkaan näkökulmasta.

“Yhteydenpito Exlaniin sujuu äärimmäisen helposti ja todella matalalla kynnyksellä. Exlan on vahvoilla myös, kun pitää ajatella laatikon ulkopuolelta.”

–  Iita Herranen ja Kaisa Tikkanen, Tampereen Särkänniemi Oy

Särkänniemi

Tutussa Särkänniemessä työtä tehdään huvin vuoksi. Myös Exlan Finland Oy on jo noin 15 vuotta ollut mukana toteuttamassa Särkänniemen kävijöille kesän parhaita päiviä.

“Palvelemme verkon avulla asiakkaita; sitä varten täällä ollaan. Kun verkko toimii hyvin, saamme hyvää mainosta. Siksi olemme valinneet Exlanin kumppaniksemme.”

–  Seppo Heikkilä, Tampere-talo Oy

Tampere-Talo

Yhteistyömme Tampere-Talon kanssa on jatkunut jo toista vuosikymmentä. Uusin Casemme kertoo kuinka Exlanin toteuttama projekti Tampere-Talon kattavan WLAN-verkon uudistamisesta huippumoderniksi Wi-FI 6E tekniikkaa tukevaksi järjestelmäksi sujui.

”Halusimme verkkoinfrastruktuurin suunnitteluun ja toteutukseen kokonaistoimittajan, jolla olisi kokemusta vaativista ympäristöistä. Exlan vakuutti meidät osaamisellaan” 

– Teemu Heinonen
Electric & Automation Manager

Valmet

Suunnittelimme ja toteutimme uuden koneverkon kuitu- ja kuparikaapeloinnin Valmetin Hankkion tehtaalla. Lisäksi projektissa asensimme uusia ATK-jakamoita ja saneerasimme vanhoja. Tutustu Caseen millaista palautetta Valmetilta saimme!
”Aiempien hyvien kokemusten ja referenssien vakuuttamina valitsimme Exlanin uudistamaan kiinteistön verkkoympäristön” 

– Mikko Peltokangas
Pihlajalinnan ICT-asiantuntija

Pihlajanlinna Oyj

Olemme vuosia palvelleet Pihlajalinnaa erilaisissa tietoliikenneverkkojen tarpeissa. Casemme keskittyy tällä kertaa Koskiklinikan WLAN-verkon uudistuksiin sekä jakamoiden saneerauksiin. Tutustu Caseen miten työt Koskiklinikalla menivät!
”Exlanilla halutaan aidosti asiakkaiden parasta. Työn laatua olen jo aiemmin kehunut, mutta ei siitä voi edelleenkään muuta sanoa kuin että se on erinomainen!” 

– Juuso Halonen
Elecster Oyj:n CIO

Elecster Oyj

Olemme vuosien varrella uudistaneet Elecster Oyj:n tietoliikenneverkot, päivittäneet kameravalvontajärjestelmän sekä modernisoineet Akaan pääkonttorin sähköverkkoja mm. KNX-automaation avulla. Lue lisää miten useat projektit vuosien varrella ovat sujuneet Elecsterillä!
”Henkilökohtaisesti arvostan Exlanin työtä todella paljon. He tekevät jopa enemmän kuin on suunniteltu.” 

– Risto Kalliainen
Leomuovi Oy:n toimitusjohtaja

Leomuovi Oy

Otimme vuoden 2020 aikana Leomuovi Oy:n koko IT-puolen haltuumme sekä uudistimme niin työasemat ja palvelimet kuin tietoliikenneverkot laitteistoineen. Yrityksen käyttäjät siirrettiin Office 365 palveluun sekä tietoturvan taso nostettiin korkealle. Lue lisää miten projekti eteni asiakkaan näkökulmasta!
Yhden miehen kiireisenä IT-osastona olin tyytyväinen erityisesti siihen, ettei minun tarvinnut olla työmaalla neuvomassa. Kohteet ovat toimiviksi tehtyjä, mikä ei ole tällä alalla itsestäänselvyys.

– Timo-Petteri Auvinen
Padasjoen Kunnan IT-asiantuntija

Padasjoen kunta

Saneerasimme kesän 2020 aikana useamman kunnan ATK-jakamon uuteen uskoon. Jakamot dokumentoitiin, purettiin osiin ja asennettiin kunnon lukittavat ATK-kaapit tilalle, joihin vanha kaapelointi siirrettiin. Jatkossa jakamoiden ylläpito on helppoa ja nopeaa kun kaapit on siistit ja kaapeleissa on värikoodaus käytössä. Lue lisää miten projekti meni asiakkaan näkökulmasta!
Exlanilta saamme langattomien lähiverkkojen asennukset ja kaapeloinnit joustavana ja laadukkaana palveluna. Poikkeuksellisesta keväästä huolimatta työt ovat edenneet sovitussa aikataulussa ja kohteiden toiminnalle aiheutuvat katkot on minimoitu.

– Jari Ahonen,
Sastamalan Tukipalvelu Oy

Sastamalan Tukipalvelu Oy

Toimimme kesällä 2020 asennusapuna Sastamalan Tukipalvelu Oy:lle laajassa yli 400 tukiaseman vaihto-projektissa Sastamalan ja sen ympäristökuntien toimipisteissä. Asennuspalveluidemme lisäksi osaan kohteista kaapeloitiin tarvittaessa uutta yleiskaapelointia, rakennettiin uusia ATK-jakamoita sekä vaativammissa kohteissa WLAN-verkkojen kattavuuksista tehtiin myös mittaukset Ekahaun ohjelmistolla.
Asiat etenivät rivakasti ja haasteet ratkaistiin ammattitaidolla. Exlanin porukka toimittaa laatua, tekee särmää työtä sekä ajattelee asiakastaan. Suosittelen heitä varauksetta”

– Tomi Peuhkurinen, Arthouse Cinema Niagara

Arthouse Cinema Niagara

Toimitimme Arthouse Cinema Niagaraan verkkoinfran ”avaimet käteen” -palveluna, sisältäen verkon suunnittelun, kaapeloinnin, jakamon, kytkimen, palomuuriratkaisun, Internet-liittymän, domainien DNS:t säilytyspalveluineen, Office365 -sähköpostipalvelut sekä kameravalvonnan. Tärkeä osuus työtä on laadukas dokumentointi, jonka ansiosta verkkoympäristön ylläpito on vaivatonta jatkossakin.

”Ikinä ei tiedä, mitä pinnan alta löytyy. Täälläkin moni asia näytti olevan päällisin puolin kunnossa, mutta Exlanin tarkistus paljasti tietoverkon epäkohdat. Terveysala uudistuu vauhdilla, joten palveluntuottajien kannattaa varmistaa ajoissa, missä mennään.”

– Liisa Lähteenmäki, Ilveskodin johtaja

Ilveskoti

Exlanin toteuttama, nykyaikaiset vaatimukset täyttävä tietoverkko mahdollisti Ilveskodin potilasturvallisuuden, tietoturvan ja kilpailukyvyn kehittämisen alansa kärkijoukkoon. Jakamot, kuitujen vedot, palokatkot sekä kaapelointi toteutettiin henkilökunnan tarpeet huomioiden ja Ilveskodin arkea häiritsemättä.
”Exlanin tietoverkko vastaa odotuksiamme, se on laadukas, riittävän nopea ja brändi-ilmeeseen tyylikkäästi rakennettu. ICT-järjestelmä toteutettiin tiukalla aikataululla eri toimijoiden yhteistyössä. Exlanin osaaminen ja joustava palvelu auttoivat meitä pääsemään ajoissa maaliin. Suosittelen heitä lämpimästi.”

– Marika Räihä, puistonjohtaja, SuperPark Särkänniemi

Superpark Särkänniemi

Toteutimme loppuvuodesta 2016 SuperPark Särkänniemelle modernin verkkokaapeloinnin entisen delfinaarion tiloihin. Kohde oli sopivan haastava rakennuksen rakenteiden osalta sekä tiukan aikataulun myötä.
”Kaikesta tästä Exlan suoriutui kunnialla vain kuudessa viikossa. Suunnitelmallisuus, siisteys ja tehokkuus ovat heillä omaa luokkaansa. Jo ensimmäisenä päivänä huomasin, kuinka kaverit tiesivät heti minne mennä, eivätkä jääneet paikoilleen seisoskelemaan. Vastaavaa suoritusta en ole ennen nähnyt”

– Leena Lehtonen, Hattulan kunnan ICT-päällikkö

Hattulan kunta

Toimitimme loppuvuodesta 2015 Hattulan kunnalle Parolan yhteiskoululle ja lukiolle sekä Parolan koululle laajamittaiset WLAN-tukiasemakaapeloinnit, tukiasemien asennukset ja käyttöönotot operaattorin kanssa yhteistyössä.

”Exlanin toimitus sisälsi suunnittelun, laitteet, asennukset ja dokumentoinnin avaimet käteen –pakettina. Suosittelen Exlania kaikille: saatte helppoa ja vaivatonta, tyylipuhdasta osaamista!”

– Marko Kiiskinen, MEP Steel Oy

MEP Steel Oy

Olemme toimineet Ylöjärvellä sijaitsevan MEP Steel Oy:n IT-toimittajana vuodesta 2012 lähtien aina uuden toimitilan ATK-kaapeloinnista laitteisiin ja käyttötukeen saakka. Loppuvuodesta 2014 toteutimme MEP Steel Oy:n uuden toimitilan modernin ja skaalautuvan rikosilmoitin- ja kulunvalvontajärjestelmän.
”IT-alalla toimitaan usein kasvottomasti ja yhteyshenkilöt vaihtuvat taajaan. Exlanilla asiat ovat toisin. Heiltä saan läheistä palvelua, perusteellista suunnittelua sekä toimivat yhteydet operaattoreihin ja ohjelmistotoimittajiin.”

– Hannu Korpela, Nokian Kaupunki

Nokian Terveyskeskus

Toteutimme Nokian kaupungin terveyskeskuksella laajamittaisen sekä vaativan atk-jakamoiden dokumentointi – sekä siivousurakan ja samalla läheisessä yhteistyössä operaattorin kanssa terveyskeskuksen ydinverkkolaitteet päivitettiin suorituskykyisemmiksi ja toimintavarmuus nostettiin uudelle tasolle.
“Parempaa palvelua en ole mistään saanut, ja olen sentään ollut alalla yli 20 vuotta”

– Ilkka Loueranta, Tampere-talo Oy

Tampere-talo

Toimitimme Pohjoismaiden suurimpaan konsertti- ja kongressikeskukseen uuden langattoman lähiverkon aina kuuluvuusmittauksista ja uusien tukiasemien suunnittelusta kaapelointiin sekä tukiasemien asennukseen kesän 2014 aikana. Aktiivisesti käytössä olevat tilat toivat omat haasteensa työskentelyyn. Hyvä aikataulutus ja joustavat ammattilaisemme tiiviissä yhteistyössä Tampere-talon henkilökunnan kanssa hoitivat projektin onnistuneesti toimintakuntoon saakka.
“Suosittelemme Exlania lämpimästi; saatte asiantuntevan, joustavan ja kustannustehokkaan yhteistyökumppanin, joka uskaltaa esittää myös omat näkemyksensä.”

– Tuula Salminen ja Arttu Minkkinen, Tampereen Särkänniemi Oy

Särkänniemi

Pitkäaikainen yhteistyö Tampereen Särkänniemen kanssa on antanut mahdollisuuden kehittää alueen tietoliikenneratkaisuja pitkällä tähtäimellä. Kun olemme rakentaneet tiettyä osaa verkosta, olemme samalla voineet visioida yhdessä asiakkaan kanssa tulevaisuuden tarpeita ja huomioida ne tekemisessä. Yhteistyömme Särkänniemen kanssa on hioutunut vuosien varrella kumppanuudeksi, joka näkyy ja tuntuu kaikessa tekemisessä sekä toiminnassa!

“Jälki on siistiä ja kaikilta osin laadukasta. Hommat on pystytty hoitamaan joustavasti, ajallaan ja koulun toimintaa häiritsemättä. Myös käyttäjälähtöisyys ansaitsee kiitettävän. Kun vielä hintakin on kohdallaan, suosittelen Exlania lämpimästi”

– Ronny Holmqvist, Svenska Samskolan i Tammerfors

Svenska Samskolan
i Tammerfors

Olemme toimineet Tampereen keskustassa sijaitsevan ruotsalaisen yhteiskoulun, Svenska Samskolanin kanssa tietoliikennetoimittajana vuodesta 2011. Olemme olleet mukana aina suunnittelusta sekä verkon saneeraamisesta laitetoimituksiin.
“Exlanin löysin googlettamalla tietoliikenneratkaisujen tarjoajia. Heti ensimmäisen keskustelun jälkeen totesin, että heidän kanssaan uskaltaa jatkaa”

–  Jani Vähäsöyrinki, Nokeval Oy

Nokeval

Toteutimme Nokevalin uuteen halliin erittäin korkeatasoisen Cat6A-nopeusluokan ATK-verkon sekä valokuituratkaisut. Huolehdimme myös verkon suunnittelusta, toteutuksesta sekä laiteasennuksista jälkitukea unohtamatta.