Kokonaisvaltaista palvelua

Olemme tietoliikenteen ammattilaisia.
Kun lähiverkkokaapelointi on mitattu ja on varmistettu, että kaapeloinnin suorituskyky täyttää vaatimukset, voidaan lähiverkon aktiivilaitteiden avulla rakentaa luotettava tietoliikenneverkko. Testatut ja laadukkaat laitteet saat kätevästi Exlanin kautta.
Lähiverkkopalvelumme sisältävät eri vaiheet tarvekartoituksesta ja LAN- ja WLAN-verkkojen suunnittelusta verkon laitteiden asentamiseen, dokumentointiin sekä ylläpitoon.

Hyvällä verkkosuunnittelulla säästät kokonaiskustannuksissa

Kun toteutettava lähiverkko – langallinen tai langaton – suunnitellaan etukäteen, säästetään työtunteja asennusvaiheessa.  Asennusvaiheen muutokset päivitetään suunnitelmaan ja ajantasainen dokumentti toimii asennuksen jälkeen hyvänä apuvälineenä mahdollisia vikatilanteita varten laskien myös kustannuksia tulevaisuudessa.

Tarpeisiisi sopivat aktiivilaitteet

Oli tarpeesi mikä tahansa, meidän kauttamme saat tarpeisiisi sopivat verkon aktiivilaitteet tarvittaessa vaikka ”avaimet käteen” -asennettuina! Palomuurit, kytkimet, WLAN-tukiasemat tai vaikkapa valvontakamerat – soita ja kysy!

Lähiverkkolaitteiden ylläpito ja valvonta

Tietoliikenneverkkojen tarkoitus on palvella yrityksesi liiketoimintaa ja varmistaa verkon palveluiden saatavuus työntekijöillesi. Meiltä saat lähiverkoillesi ylläpito- ja valvontapalvelut, jotta voit keskittyä itse ydinosaamiseesi. Kun lähiverkkosi ovat valvonnassa, verkon hälytyksiä seurataan aktiivisesti ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin puututaan nopeasti ja usein myös ennalta ehkäisevästi.

Tietoverkkojen asiantuntijapalvelut

Lähiverkkotarpeiden kartoitukset, suunnitelmat sekä vianetsintäpalvelut vuosien kokemuksella.
Aina asiakkaan tarve ei ole yksiselitteinen ja ongelman ratkaisu voi vaatia kartoitusta, suunnittelua sekä yhteydenpitoa myös muihin toimittajiin tai operaattoriin. Vuosien kokemuksemme tietoliikennetekniikan toimialalla tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden saada parasta mahdollista palvelua ja varmasti laadukkaan lopputuloksen.
Kun tietoliikenneasiantuntemuksen lisäksi saat saman katon alta kaapeloinnin, verkkolaitteet ja asennukset, voit olla varma, että työt tehdään alusta loppuun samalla laadulla.

Konsultointi- ja valvontapalvelut

Asiakkaillamme kohtaamme usein puutteelliseen ja vanhentuneeseen tietoon perustuvaa tietoliikenneverkkojen suunnittelua ja toteutusta. Niiden vuoksi muutos- ja laajennustarpeet tulevat eteen nopeallakin aikataululla.

Toimimme mielellämme asiakkaidemme edustajana konsultin roolissa tietoliikenneverkkojen tarpeiden määrittelyssä, oikeiden kaapelityyppien ja -laatujen vaatimuksiin liittyvissä ongelmissa sekä asennustyötä valvovana tahona. Tällöin varmistamme aina asiakkaan pitkän tähtäimen hyödyn.

Vianselvitys- ja dokumentointipalvelut

Tietoliikennevikojen selvitys onnistuu laajan mittauskalustomme avulla, johon kuuluu mm. kaapelianalysaattoreita, langattoman verkon mittauskalustoa, lämpökamera, kaapelinhakulaitteistoa, kuitututka (SM-kuiduille), tehomittapareja (MM-kuiduille) ja paljon muita mittareita.

Saat kauttamme myös vanhojen verkkojen kartoitukset ja dokumentoinnit.

LAN- ja WLAN-palvelut

Kartoitamme, suunnittelemme, toteutamme, dokumentoimme sekä ylläpidämme tietoliikenneverkkoja langattomista WLAN-verkoista langallisiin kuitu- ja kupariverkkoihin.
Kun kiinteistön kupari- ja kuitukaapelointi on tehty asianmukaisesti, voi kaapelointia hyväksikäyttäen rakentaa yritystoimintaasi palvelevan toimivan ja laadukkaan lähiverkon tietoliikenneverkon aktiivilaitteiden avulla.
Lähiverkkojen suunnittelut ja toteutukset saat meiltä avaimet käteen periaatteella. Myös ylläpitoa ja vianselvitystä helpottavat lähiverkkojen dokumentoinnit sekä tietoliikenneverkkojen valvontapalvelut kuuluvat palvelukokonaisuuteemme.

Lähiverkkojen suunnittelu- ja asennuspalvelut

Tietoliikenneverkkojen luotettavuus koostuu tarpeisiin oikein valituista ja konfiguroiduista aktiivilaitteista. Pitkä kokemuksemme eri kokoisten yritysten tietoliikenneverkoista on vuosien varrella kerryttänyt vahvan osaamisen valita eri asiakkaiden tarpeisiin juuri sopivat ja kustannustehokkaat laitteet.

Lähiverkkojen ylläpito- ja valvontapalvelut

Kauttamme saat lähiverkkojen ylläpitopalvelut tarvitsemallasi laajuudella. Suunnittelemme, myymme, asennamme ja konfiguroimme lähiverkkojen laitteet vuosien kokemuksella.

Verkonvalvontapalveluiden avulla verkon aktiivilaitteiden toimintaa seurataan ohjelmallisesti 24/7 ja häiriöistä saatavien hälytysten avulla vikatilanteiden korjaustoimet voidaan aloittaa nopeasti. Voimme jopa ennaltaehkäistä vikatilanteita ennakoivan laitevaihdon avulla.

Vanhojen ATK-jakamoiden saneerauspalvelut

Vanhat ATK-jakamot ovat usein vuosien varrella muuttuneet kaapeleiden sekamelskaksi ja vanhojen, pois käytöstä jääneiden, aktiivilaitteiden kaatopaikaksi vaikeuttaen jakamon ylläpitoa. Usein ATK-kaapit ovat käyneet ahtaiksi eikä kaappeihin haluta välttämättä kajota, ettei mitään vaan mene rikki.

Olemme erikoistuneet jakamosaneerauksiin, joissa useimmiten jakamot aluksi dokumentoidaan perin pohjin. Jakamokaapit vaihdetaan tarvittaessa suuremmiksi ja kaapit siivotaan poistaen kaikki turhat vanhat laitteet. Samalla vaihdetaan jakamoiden kytkentäkaapelit oikean mittaisiin sovituilla kytkentäkaapeliväreillä.

Tietoliikenneverkkojen mittauspalvelut

Ennen tietoliikenneverkkojen käyttöönottoa, kupari- ja kuitukaapelien suorituskyky kuuluu mitata asianmukaisesti ja mittaustuloksista muodostaa raportti asiakkaalle. Dokumentoidusti mitatut kaapeloinnit ovat yrityksen tietoliikenteen ydin, johon voi luottaa.

Cat6 ja Cat6A-kaapelointien mittauspalvelut

Kuparikaapeloinnin suorituskyky on taattu, mikäli kaapeliasennukset läpäisevät asianmukaiset suorituskykymittaukset ennen yleiskaapeloinnin käyttöönottoa. Viestintäviraston määräämä EN50173-kaapelointistandardin Class E tai Class Ea-luokan suorituskyky saavutetaan laadukkaita Cat6 ja Cat6A-luokan komponentteja käyttämällä, komponentit asianmukaisesti asentamalla, valmiin kaapeloinnin suorituskyvyn mittaamalla ja tulokset dokumentoimalla.

Perinteinen paritesteri ei kerro kaapeloin lopputuloksesta kuin sen, että liitokset on kytketty oikein!

Asennetun kaapeloinnin laatu on todennettavissa vain, mikäli, suorituskykymittaukset toteutetaan mittauksiin soveltuvalla kalibroidulla laitteistolla, josta on saatavissa asiakkaalle sähköinen mittausraportti jokaisesta mitatusta yleiskaapelointipisteestä.

Asentamamme yleiskaapeloinnit on aina asianmukaisesti mitattu ja dokumentit lähetetään asiakkaalle ennen kaapeloinnin käyttöönottoa. Kauttamme saat myös tarvittavat EN50173 Class E ja Ea-mittaukset myös muiden tekemiin kaapelointeihin!

EN50173 Class E -suorituskykymittaus

Valokuitujen mittauspalvelut

Kuten kuparikaapeloinnit, myös valokuitukaapeloinnit on syytä mitata dokumentoidusti ennen niiden käyttöönottoa sisältäen Single Mode -yksimuotokuidut (SM) ja MultiMode -monimuotokuidut (MM). Kuitukaapelointeihimme kuuluu myös kuituliittimien kuvaus valokuitumikroskoopilla ja tulokset esitetään asiakkaalle luovutettavassa kuitumittauspöytäkirjassa.

Mittauskalustostamme löytyy kuitumittarit kaikille nykyajan valokuitutyypeille jopa 20 kilometrin etäisyyteen saakka.

Kuitumikroskoopin näkymä

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä tietoverkkojen asiantuntijapalveluista vastaavaan myyjäämme!

Pasi Järvinen

pasi.jarvinen@exlan.fi
Puh. 0400 626 348