You are here:

Tampere-talon langaton verkko Exlanin käsialaa:

”Parempaa palvelua en ole mistään saanut”

Tampere-talo

Tampere-talo, Pohjoismaiden suurin konsertti- ja kongressikeskus, asettaa verkko-ympäristölle korkeat vaatimukset. Kiinteistön tilat ja kävijämäärät kasvavat käsi kädessä mobiililaitteiden suosion kanssa. Vuonna 2014 edessä oli langattoman lähiverkon uudistus.

”Tampere-talon toiminta on voimakkaassa kasvussa. Tapahtumien yhteydessä alueella liikkuu tuhansia ihmisiä ja esimerkiksi viime viikolla samassa hallissa oli yli 1400 henkilöä. Tyypillisesti vieraidemme käytössä on uusin langaton tekniikka, ja yhteyksien odotetaan toimivan kaikissa tilanteissa”, kertoo Tampere-talon IT-koordinaattori Ilkka Loueranta. ”Syy lähiverkon uudistukseen oli toki sekin, että mobiililaitteiden suosio on niin sanotusti räjähtänyt käsiin. Langaton lähiverkko oli pakko uudistaa ja sitä pitää myös päivittää riittävän usein”, toteaa IT-yhdyshenkilö Seppo Heikkilä.

Tampere-talo, Motorola WLAN-tukiasema

Motorolan tukiasema soveltuu näkyvään asennukseen ulkonäkönsä ja keveytensä myötä erinomaisesti.

Kokonaisvaltaista kumppanuutta

Tampere-talolla toimittajan valintaa edeltää aina kilpailutus, jossa asioita katsotaan monelta kantilta. ”Exlan Finland Oy oli meille luonteva valinta, sillä se on täyden palvelun talo, joka tuntee verkkoympäristömme jo pitkän ajan takaa. Usein vastaavissa projekteissa tarvitaan kolme eri firmaa, joista yksi mittailee, toinen toimittaa ja kolmas rakentaa. Exlanilta saimme kaiken tämän samalta luukulta ja hyvää jälkeä tuli”, Ilkka sanoo.

Projektin alussa Exlan suoritti kuuluvuusmittaukset, laskelmat ja toimitti kiinteistön kuuluvuuskartat. ”Vakuutuimme laadusta heti suunnitteluvaiheessa. Vihdoinkin meillä on kunnollinen dokumentointi, joka auttaa tilanteen seurannassa ja uuden suunnittelussa”, Seppo kiittelee. ”Laitteiston suhteen saimme kattavan vertailun ehdokkaista, eikä mitään tyrkytetty. WLAN-tukiasemien keskitettyyn hallintaan tarkoitetuksi kontrolleriksi halusimme hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen Motorola RFS4000:n, jossa ominaisuudet eivät lopu kesken. Erityisen hienoa oli, että saimme valita kontrollerin itse; vaikka Motorola ei kuulunut Exlanin vakiokalustoon, he tilasivat laitteen, opettelivat sen käytön ja kouluttivat myös meidät. Parempaa palvelua en ole mistään saanut, ja olen sentään ollut alalla yli 20 vuotta”, Ilkka toteaa.

Exlan-asiantuntijapalvelut

Tietoliikenneasiantuntija Onni Manninen tarkastamassa tietoliikennekeskuksen kytkentöjä.

Tampere-talolla ollaan tyytyväisiä myös asennustyön laatuun; työt tehtiin ripeästi, laitteet ja komponentit sijoitettiin huomaamattomasti. Projektin ohessa Exlan suoritti myös kiinteistön tietoliikennekeskuksen täydellisen uudistamisen sekä siirron uuteen laitetilaan kaapeloinnin ja aktiivilaitteiden osalta. ”Enää ei tarvitse arvailla kaapeleiden tarkoitusta epämääräisen laitepinon keskellä. Vastaavaan siivousurakkaan ei moni ryhtyisi”, Ilkka jatkaa.

Tampere-talon uusi langaton lähiverkko kattaa alkuvaiheessa kontrollerin ohella 36 tukiasemaa ja laajennussuunnitelmat ovat jo vireillä. ”Kontrollerin statistiikan ansiosta tiedämme, missä kriittiset alueet sijaitsevat, ja tähän mennessä on jo tehty yllättäviäkin havaintoja”, Seppo kertoo. Kiinteistön laajennusten myötä tukiasemia tarvitaan ensi vuonna arviolta yli 50. ”Toivomme, että saamme Exlanin kumppaniksi myös jatkossa. Heillä palvelu pelaa, he vastaavat aina puhelimeen ja myös osaavat antaa vastaukset”, miehet sanovat yhteen ääneen.

Tampere-talo, WLAN-tukiasema

Tampere-talossa kiinnitettiin erityisesti huomiota tukiasemien saumattomasti ympäristöön sulautuvaan tyylikkääseen ulkoasuun toiminnasta tinkimättä.

Tampere-talo -logo

Tampere-talo valmistui vuonna 1990.

Sen kerrosala on 30 000 m² ja tilavuus 179 030 m³.

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tampere-talossa pidetään myös messutapahtumia. Kiinteistössä toimivat Tampereen Ooppera ja Tampere Filharmonia.

Talossa on vierailtu sen koko olemassaolon aikana reilut 6,1 miljoonaa kävijää. Vuonna 2013 kävijöitä kertyi yli 250 000.

Lue lisää:

www.tampere-talo.fi

Päivitys 11/2023:
Tampere-talon ja Exlanin tiivis yhteistyö on jatkunut.

Tässä casessa esitelty asennettu langaton WLAN-verkko palveli toimintavarmana miltei vuosikymmenen, kunnes vuoden 2023 aikana päivitimme verkon laitteiston uudeksi huippumoderniksi Wi-FI 6E tekniikkaa tukevaksi järjestelmäksi.

Voit tutustua uudempaan Tampere-talon asiakas-caseemme vuodelta 2023 täältä.